Incerta glòria és el darrer film del cicle anual de cinema en valencià que la Universitat Miguel Hernández d’Elx organitza a la sala Òdeon amb la col•laboració d’El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ACPV-Casal Elx, el Cineclub Luis Buñuel, les universitats públiques valencianes i el cinema Òdeon d’Elx. La projecció d’aquesta pel·lícula tindrà lloc el pròxim 23 de novembre a les 19.30 h i a les 22 h. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat del cinema. Podeu veure’n el tràiler ací.

D’altra banda, cal recordar que Joan Sales, important escriptor català i descobridor de Mercè Rodoreda, escrigué Incerta glòria, una de les millors novel·les catalanes de postguerra, que constitueix el punt de partida d’aquesta pel·lícula dirigida per Agustí Villaronga, director molt conegut entre altres produccions cinematogràfiques per haver dirigit Pa negre.

Fitxa tècnica d’Incerta glòria

Director: Agustí Villaronga

Intèrprets: Núria Prims, Marcel Borràs, Oriol Pla, Terele Pávez i Bruna Cusí

Any: 2017

Durada: 1h 55 minuts

Sinopsi:

L’any 1937, en plena Guerra civil, al Front d’Aragó, Lluís (Marcel Borràs) és un jove oficial republicà que han destinat a un lloc temporalment inactiu. Allí coneix Carlana (Núria Prims), una enigmàtica vídua per la qual se sent atret ben prompte. Carlana aconsegueix enganyar-lo a fi de falsificar un document i convertir-se així en la senyora de la comarca. Amb tot, el millor amic de Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunye dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seua dona, de qui ell està secretament enamorat. Quan Trini (Bruna Cusí) arriba al poble, no triga a descobrir la traïció del seu espòs i es desferma entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

 

 

 

 

Imprimir