Per huité any consecutiu, El Tempir convoca els seus guardons anuals, una cita ineludible al sud per al reconeixement de les persones, les entitats i les empreses (públiques o privades) que reïxen en la dignificació i la promoció social del valencià.

Enguany, la convocatòria dels VIII Premis El Tempir no sols vol ressaltar la trajectòria pública o privada d’aquelles persones o institucions que desenvolupen una trajectòria sòlida i propositiva a favor del valencià, sinó que, a més, vol ser un al·licient moral per als premiats a continuar la senda empresa per les circumstàncies especials i excepcionals que vivim a causa de la pandèmia. Com cada any, El Tempir concedirà els premis en tres àmbits o categories territorials ben diferents: Elx, el migjorn valencià i el País Valencià.

VIII Premi El Tempir en la categoria d’Elx a Agustí Agulló i Marcos

Així, el pròxim diumenge 29 de novembre es lliurarà el VIII Premi El Tempir en la categoria d’Elx a Agustí Agulló i Marcos. La Junta Directiva d’El Tempir considera que se li atorga aquest reconeixement per diversos motius:

  1. La seua trajectòria com a activista lingüístic i dinamitzador cultural al llarg de la seua vida en entitats com El Tempir i, sobretot, al Casal d’Elx-ACPV.
  2. El seu compromís ferm en la defensa i la promoció social de la llengua d’ençà que era jove fins ara de manera que ha estat promotor d’iniciatives de normalització lingüística i de reconeixement cultural a figures clau de la cultura il·licitana com Andreu Castillejos.
  3. La faena incessant que ha realitzat al capdavant del Casal d’Elx-ACPV, la qual cosa ha convertit aquest espai en un punt de referència per a la cohesió dels nuclis valencianoparlants de la ciutat d’Elx i de la comarca.
  4. El model de persistència en la defensa de la llengua que ha fet d’Agustí un exemple a seguir per a futures generacions.

Assistència als VIII Premis El Tempir

En les edicions anteriors, els premis s’han lliurat durant el transcurs d’un sopar. Enguany, a causa de les excepcionals mesures de reunió establides per les autoritats, el lliurament es durà a terme en un acte específic que tindrà una durada aproximada de 45 min. i que tindrà lloc a la capella del Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (passeig Eres de Santa Llúcia número 8), el dia 29 de novembre, a les 12 h.

Tenint en compte la capacitat del recinte, l’accés serà permés exclusivament a les persones que s’hi hagen inscrit prèviament. Si estàs interessat a assistir-hi, emplena aquest formulari i et reservarem un lloc. Deixa’ns una via de contacte per a poder confirmar-te la disponibilitat d’espai.

Imprimir