Després de l’experiència altament satisfactòria de l’edició de l’any passat, arriba la 3a Valencianada del Sud, que tindrà lloc el pròxim 21 de març a Elx. La Valencianada del Sud consisteix que alumnes de diversos centres han de saber geolocalitzar diversos punts d’interés o llocs importants de la ciutat d’Elx combinant mitjans clàssics amb l’ús de les noves tecnologies (internet mòbil, xarxes socials, codis QR, Google Maps…). Així, els estudiants de 3r i 4t d’ESO, dividits en grups de 4 persones, han de visitar llocs il·licitans ben representatius (monuments, horts, llocs de significat literari, edificis singulars lligats a fets històrics…), agrupats en rutes. Tot seguit, han de realitzar una tasca determinada per cada un dels punts assenyalats en la ruta, els quals apareixeran en unes fitxes que els indicaran l’itinerari a seguir. Finalment, caldrà que els geolocalitzen amb una etiqueta i amb la resposta a la tasca plantejada.

 Les finalitats últimes d’aquesta “gimcana” són que han de demostrar que saben desplaçar-se per Elx i alhora descobrir-la en la seua dimensió històrica, cultural, social, econòmica, etc. L’activitat començarà a les 9.30 h a l’Auditori del Centre Municipal de Congressos Ciutat d’Elx des del qual els professors dels centres que hi participen faran un seguiment dels seus alumnes i les activitats que realitzen eixe dia mitjançant aplicacions de geolocalització. Tothom podrà seguir la jornada a través de l’etiqueta #VLC_SUD18 en xarxes com Instagram i Twitter.

Al sud és la tercera vegada que es realitza la Valencianada sota l’organització i l’impuls d’El Tempir i amb el suport de l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández i la Xarxa 1entretants. També hi col·laboren EduTicTac i l’Equip LaceNet.

Imprimir