El pròxim 27 de març comença la 4a edició de la Valencianada del Sud a Elx. La Valencianada del Sud és una activitat engrescadora que anima alumnes de diversos centres educatius del sud a geolocalitzar punts d’interés o llocs importants de la ciutat d’Elx combinant mitjans clàssics amb l’ús de les noves tecnologies (internet mòbil, xarxes socials, codis QR, Google Maps…). Els estudiants de 3r i 4t d’ESO i de 1r de BAT, dividits en grups de 4 persones, han de visitar llocs il·licitans ben representatius (monuments, horts, llocs de significat literari, edificis singulars lligats a fets històrics…), agrupats en rutes. Tot seguit, han de realitzar una tasca determinada per cada un dels punts assenyalats en la ruta, els quals apareixeran en unes fitxes que els indicaran l’itinerari a seguir. Finalment, caldrà que els geolocalitzen amb una etiqueta i amb la resposta a la tasca plantejada.

De fet, aquesta “gimcana” té com a objectius principals que els alumnes demostren que saben desplaçar-se per Elx i alhora descobrir-la en la seua dimensió històrica, cultural, social, econòmica, etc. Això fa que siga una activitat distinta i ben valorada per tots els que hi participen.

L’activitat començarà a les 9.30 h a l’Auditori del Centre Municipal de Congressos Ciutat d’Elx des del qual els professors dels centres que hi prenen part faran un seguiment dels seus alumnes i les activitats que realitzen eixe dia mitjançant aplicacions de geolocalització. Tothom podrà seguir la jornada a través de l’etiqueta #VLC_SUD19 en xarxes com Instagram i Twitter.

Al sud és la quarta vegada que es realitza la Valencianada sota l’organització i l’impuls d’El Tempir i amb el suport de l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández i la Xarxa 1entretants. També hi col·laboren EduTicTac i l’Equip LaceNet.

Imprimir