El pròxim 13 d’agost podràs assistir a la gran nit de la música en valencià dins les festes d’Elx. Auxili i Atupa són els grups musicals triats per actuar el diumenge 13 a partir de les 00.30 h a la barraca municipal, situada al pàrquing que hi ha davant del CEIP Candalix. L’entrada és totalment gratuïta.

Auxili i Atupa

Auxili és una banda formada per 8 persones amb una formació musical ben diversa i un marcat estil reggae. Sobre l’escenari aquest grup d’Ontinyent (la Vall d’Albaida) ofereix un estil directe renovat amb bona dosi de festa, alegria, lluita i disbauxa. La connexió amb el públic i la seua posada en escena han esdevingut les millors eines per a consolidar el projecte entre la critica i els seus seguidors. Enguany giren amb l’espectacle “Foc i vent”.

D’altra banda, Atupa és un grup que canta bàsicament rap amb connexions amb el hip-hop, el rap-hardcore, el dubstep, el drum amb bass, el funk, l’ska i fins i tot la cançó d’autor. Naix el 2011 a la població de Montcada, l’Horta Nord (País Valencià), i compta amb tres discos en la seua discografia: Quatribarap (2012), Paquet d’expansió (2014) i Quasi res porta el diari (2016).

Concerts de música en valencià, una reivindicació

Des d’El Tempir us animem a assistir a les actuacions d’Auxili i Atupa, dos grups ben significatius del panorama musical en valencià per la diversitat d’estils i la qualitat de la seua música. Expressem la nostra satisfacció que, per primera vegada, hi haja oferta de música en valencià en les festes de la ciutat d’Elx en aquesta legislatura i, a més, la nostra petició haja estat atesa des de l’Ajuntament després de reivindicar la necessitat d’oferir música en valencià durant les festes d’agost. Per tant, agraïm a l’Ajuntament la iniciativa presa. Desitgem que aquesta oferta musical es consolide de manera estable al llarg de l’any i captive el públic jove, àvid de música en la nostra llengua.

Imprimir