carles-cortesLa dona sense atributs ha estat l’obra guanyadora de la XVI edició dels premis de literatura eròtica de la Vall d’Albaida, dotats amb 4.600 euros. Vint-i-tres orginals s’hi van presentar. El nom de l’autor guanyador, Carles Cortés, es va conéixer en el decurs de la gala del lliurament del premi, celebrada a la finca La Clariana d’Ontinyent.

La dona sense atributs, que serà publicada per l’Editorial Bromera, se centra en les relacions turbulentes entre Sara, una dona madura, culta i atractiva, d’uns cinquanta anys, i un jove universitari (Gabriel) que es prostitueix per tal de pagar-se els seus estudis. La història anirà desenvolupant-se per la transgressió dels límits socials i humans a la recerca d’una felicitat encara no aconseguida.

El jurat va destacar de l’obra “la introspecció minuciosa dels personatges, amb la veu predominant en segona persona -tan difícil de mantenir i tan suggerent-, el joc dels temps i els espais, i les pinzellades d’un lirisme delicat que es desprèn de les situacions”.

Recordem que Carles Cortés, amic i simpatitzant de la nostra Associació, és doctor en Filologia Catalana i professor de literatura a la Universitat d’Alacant. És autor de les novel·les Veu de dona (Columna, 2001), premi 25 d’Abril de Benissa; Marta dibuixa ponts (Brosquil, 2003), premi Ciutat de Sagunt, i Els silencis de Maria (Brosquil 2008). Com a dramaturg, ha estrenat Veu de dona, Fets de rei i Silencis. Va participar també en el llibre de relats eròtics Directe al gra (Brosquil, 2007), amb els autors Sebastià Alzamora, Julià de Jòdar i Isabel-Clara Simó.

(Font: ACL El Tempir)

Imprimir