Com cada any ACPV-Casal d’Elx, organitzador del Correllengua, ha preparat tota una sèrie d’actes per a celebrar l’arribada de la flama de la llengua a Elx amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Extensió de la Universitat Miguel Hernández, El Tempir, l’IECBV, Xiquets d’Elx i Joves d’Elx. El Correllengua és una proposta que té com a objectiu fomentar l’ús social de la nostra llengua en tots els àmbits però alhora és una eina per a fer conéixer el valencià a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. També és una manera festiva i oberta de celebrar la valencianitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu. Enguany, el Correllengua es dedica a l’enginyer, lingüista i ciutadà compromés Pompeu Fabra, a l’escriptora M. Aurèlia Capmany i a la commemoració dels 600 anys de la Generalitat Valenciana.

La celebració del Correllengua tindrà lloc el dia 19 d’octubre amb la programació següent:

19.30 hores. Cercavila: eixida des d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx a les 19.30 hores amb la Flama del Correllengua 2018. Acompanyarà la flama la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El cascabot”.

20.00 hores. Arribada del Correllengua a l’Ajuntament d’Elx i recepció a la Sala de plens de l’Ajuntament. Tot seguit, lliurament de la flama del Correllengua a Carlos González, alcalde d’Elx, i a Patricia Macià, regidora de Cultura. Lectura del manifest per la llengua a càrrec de joves d’educació secundària o batxiller de l’IES Sixto Marco i parlaments a càrrec d’Agustí Agulló, coordinador d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx, i Josep-Enric Escribano, president d’El Tempir. Finalment, parlament de l’alcalde o de la regidora de Cultura. Actuació de la Colla de dolçainers i tabaleters el Cascabot.

21.00 hores. Arribada del Correllengua al Casal. Entrada lliure al concert de la cantautora valenciana GEM. Hi haurà picaeta amb coca i vi de la terra.

Imprimir