Com cada any ACPV-Casal d’Elx, organitzador del Correllengua, ha preparat tota una sèrie d’actes per a celebrar l’arribada de la flama de la llengua a Elx amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Extensió de la Universitat Miguel Hernández, El Tempir, l’IECBV, l’STEPV, Xiquets d’Elx, Joves d’Elx i alumnes de l’IES la Foia d’Elx. El Correllengua és una proposta que té com a objectiu fomentar l’ús social de la nostra llengua en tots els àmbits però alhora és una eina per a fer conéixer el valencià a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. També és una manera festiva i oberta de celebrar la valencianitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

La celebració del Correllengua tindrà lloc el dia 4 d’octubre amb la programació següent:

19.30 hores. Cercavila: eixida des d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx a les 19.30 hores amb la Flama del Correllengua 2019. Acompanyarà la flama la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El cascabot” i la Muixeranga de les Valls del Vinalopó.

20.00 hores. Arribada del Correllengua a l’Ajuntament d’Elx i recepció a la Sala de plens de l’Ajuntament. Tot seguit, lliurament de la flama del Correllengua a Carlos González, alcalde d’Elx, i a Margarita Anton Bonete, regidora de Cultura. Lectura del manifest per la llengua a càrrec de joves d’educació secundària o batxiller de l’IES La Foia d’Elx i parlaments a càrrec d’Agustí Agulló, coordinador d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx, i de la professora Rosa Asencio i Asencio. Finalment, parlament de l’alcalde o de la regidora de Cultura. Actuació de la Colla de dolçainers i tabaleters el Cascabot.

21.00 hores. Arribada del Correllengua al Casal. Actuació-taller de la Muixeranga de les Vall del Vinalopó. Hi haurà picaeta amb coca i vi de la terra.

Imprimir