El 5 de novembre, com ja ve sent tradicional, El Tempir lliurarà els seus IV Premis, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat pel treball diari a favor de la dignificació i prestigi de la llengua i la cultura valencianes. Els guardons es divideixen en tres categories geogràfiques ben concretes: País, Migjorn i Elx.

Enguany, la Junta Directiva d’El Tempir ha decidit per unanimitat que el IV Premi El Tempir en la modalitat Migjorn siga concedit al Casal Popular Tio Cuc d’Alacant en el seu 5é aniversari d’existència. El Tempir considera que el Casal Popular Tio Cuc és mereixedor d’aquest Premi perquè representa un model exemplar i d’èxit en l’autogestió assembleària per a la dignificació i la recuperació lingüística i cultural de la nostra ciutat veïna. A més, és impulsor d’altres tantes iniciatives cíviques i culturals que han florit els darrers anys a Alacant i que han ajudat que la capital de l’Alacantí es retrobe amb la seua valencianitat. El Tio Cuc també ha dut a terme una tasca important de recuperació i dignificació de la memòria històrica d’Alacant com els homenatges a Miquel Grau, el reconeixement i la difusió de la revista El Tio Cuc o la posada en valor del patrimoni arquitectònic com el de les Torres de l’Horta d’Alacant. La recuperació de la cultura popular alacantina també és un altre eix d’actuació important del Casal a través del cursos de danses populars, tallers de bastons, etc.

Inscripció i lloc del lliurament

El sopar i lliurament dels premis tindran lloc al restaurant La Taula de l’Hotel Jardín Milenio a les 20.30 h. Els premiats rebran com a guardó una escultura dissenyada i realitzada pel prestigiós artista elxà Antoni Pons.

Durant l’acte, conduït enguany pel filòleg i periodista Alfons Pérez, actuarà el cantautor Andreu Valor. Vicent Soler, conseller d’Hisenda i de Model Econòmic, com a convidat especial, farà de mantenidor d’aquests quarts premis. L’assistència al sopar és oberta a qualsevol persona que hi estiga interessada, la qual s’hi pot inscriure emplenant aquest formulari o telefonant al 644 02 34 93.

Imprimir