Per huité any consecutiu, El Tempir convoca els seus guardons anuals, una cita ineludible al sud per al reconeixement de les persones, les entitats i les empreses (públiques o privades) que reïxen en la dignificació i la promoció social del valencià.

Enguany, la convocatòria dels VIII Premis El Tempir no sols vol ressaltar la trajectòria pública o privada d’aquelles persones o institucions que desenvolupen una trajectòria sòlida i propositiva a favor del valencià, sinó que, a més, vol ser un al·licient moral per als premiats a continuar la senda empresa per les circumstàncies especials i excepcionals que vivim a causa de la pandèmia. Com cada any, El Tempir concedirà els premis en tres àmbits o categories territorials ben diferents: Elx, el migjorn valencià i el País Valencià.

VIII Premi El Tempir en la categoria de País al Col·lectiu Ovidi Montllor

Així, el pròxim diumenge 29 de novembre es lliurarà el VIII Premi El Tempir en la categoria de País al Col·lectiu Ovidi Montllor. La Junta Directiva d’El Tempir acorda concedir aquest reconeixement pels motius següents:

  1. Per la seua aposta decidida pel valencià, que ha servit per a recuperar un àmbit d’ús com el de la música, especialment necessari per a l’enfortiment de l’autoestima dels parlants, i més concretament entre la joventut, perquè dignifica la producció cultural en valencià i li dona visibilitat mediàtica.
  2. Perquè ha sabut conjugar la promoció de les noves veus creatives valencianes amb el reconeixement i la difusió del llegat de les generacions precedents.
  3. Per l’organització de concerts i festivals al llarg del país, així com activitats en defensa de causes relacionades amb el món de la cultura, els mitjans de comunicació i la llibertat d’expressió i, molt especialment, els Premis Ovidi de la música, que enguany han celebrat una trajectòria de 15 anys.
  4. Perquè ha creat sinergies entre la indústria musical, els organismes públics i les entitats socials a fi d’unir esforços per a donar suport, promoure i estendre la música en valencià.
  5. Pel seu compromís irrenunciable al llarg del temps amb el foment de la música en valencià com a element de cohesió identitària i de vertebració del territori.

Lliurament dels VIII Premis El Tempir

En les edicions anteriors, els premis s’han lliurat durant el transcurs d’un sopar. Enguany, a causa de les excepcionals mesures de reunió establides per les autoritats, el lliurament es durà a terme en un acte específic que tindrà una durada aproximada de 45 min. i que tindrà lloc a la capella del Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (passeig Eres de Santa Llúcia número 8), el dia 29 de novembre, a les 12 h.

Imprimir