El pròxim 11 de novembre tindrà lloc la V edició dels Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat per un treball tenaç i digne a favor de la llengua i la cultura valencianes. Tres són les categories geogràfiques dels guardons que es lliuren durant els Premis: País, Migjorn i Elx.

Enguany, la categoria Migjorn del Premi El Tempir recau, per decisió unànime de la Junta Directiva de l’entitat, en el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. El Tempir considera, just ara que es commemoren 30 anys de promocions de la titulació de Filologia Catalana, que aquest Departament demostra un dinamisme en les seues activitats docents i investigadores que fa que connecte de manera molt directa amb la realitat, les necessitats i les vicissituds sociolingüístiques del migjorn valencià. D’una banda, ha manifestat una gran capacitat de renovació generacional docent i metodològica, a fi de donar resposta als reptes de futur a què han d’afrontar els futurs professionals de la llengua; de l’altra, ha sabut transmetre a la societat de manera divulgativa els treballs d’investigació que ha dut a terme el personal que l’integra. Per tot plegat, El Tempir considera que el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant és un dels millors exemples de valencianitat al sud, perquè ha sabut combinar el vessant inclusiu i constructiu de la seua tasca universitària amb el de la cohesió social.

Inscripció i lloc de lliurament

El sopar dels V Premis El tempir tindrà lloc al restaurant del Parc municipal d’Elx a partir de les 20.30 h. Les persones que hi estiguen interessades a assistir s’han d’inscriure eaquest formulari o bé poden fer-ho per telèfon al 644 02 34 93 (cal demanar per Beatriu Martí, assessora tècnica d’El Tempir). Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert a aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada l’haja realitzada. Rebrà un correu de conformitat.

Imprimir