Arran de la sentència del Tribunal del Suprem sobre el procés d’autodeterminació català i contra els seus dirigents polítics i líders civils, la Junta Directiva d’El Tempir vol expressar que:

  1. la presó ni la repressió d’aquest procés no constitueixen cap via de solució a aquest conflicte politicoterritorial. A més, devaluen la qualitat democràtica del conjunt de l’Estat.
  1. no hi ha altra solució possible a aquest conflicte que des del diàleg obert, sincer, constructiu i respectuós… i no des de l’empresonament de qui qüestiona l’statu quo vigent amb actituds rotundes de no-violència i de pacifisme.
  1. la via judicial és la via equivocada per a resoldre aquest conflicte social i polític, que, a més, condicionarà la futura vida parlamentària i la governabilitat no sols de l’estat sinó també de l’autogovern de la resta de comunitats autònomes, especialment les que són considerades nacionalitats històriques en els seus respectius estatuts, perquè veuran més lacerades la seua autonomia davant del fort procés de recentralització que continuarà progressant.
  1. la sentència també afectarà negativament l’abast de la interpretació de drets i llibertats fonamentals com el de manifestació, el de llibertat d’expressió i de pensament o fins i tot el de reunió, entre d’altres, independentment de la ideologia de cadascú.

Per tant, El Tempir manifesta tota la seua solidaritat amb el poble català per una reivindicació tan legítimament democràtica com l’exercici del dret a decidir. El Tempir anima la ciutadania a participar de manera pacífica i cívica en totes les concentracions i actes que es realitzen al llarg del País Valencià en contra d’aquesta sentència injusta que vol ser pretesament exemplaritzant en el càstig per als polítics empresonats i per a la societat catalana, així com un avís per a la resta de l’estat en general.

Imprimir