El Tempir va ser guardonat ahir amb el premi Bloc d’Honor per ser exemple d’un model de valencianisme que aposta per la cohesió social amb un discurs tremedament inclusiu i positiu en la defensa de la valencianitat lingüística i cultural de les terres del sud. Així mateix, el Bloc Compromís, entitat que concedeix aquest premi, vol reconéixer i agrair en el guardó concedit a El Tempir totes les persones del migjorn del País Valencià que donen exemple d’aquest model de valencianisme. El lliurament tingué lloc en el tradicional Aplec del Puig, que se celebra cada darrer diumenge d’octubre. Juntament amb El Tempir foren guardonats també el gandià Andreu Banyuls i l’Associació de Juristes Dones d’Alzira.

Durant l’acte Josep Escribano, president d’El Tempir va agrair la concessió del guardó i va explicar quin era el projecte d’El Tempir per a les terres del sud, que es resumia en tres verbs i les accions que per a la nostra entitat implicava cadascun: som, integrem i construïm. A més, va destacar-hi la igualtat lingüística com una exigència democràtica necessària en la construcció del migjorn i de la resta del país.

Segon reconeixement per a El Tempir 

Cal recordar que el Bloc d’Honor és el segon reconeixement que rep El Tempir a l’octubre. A principis de mes el Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia també va guardonar la nostra entitat amb el Premi Tio Canya per la defensa i la promoció del valencià al sud així com per la nostra tasca de vertebració territorial. Volem compartir aquests guardons amb totes les persones que ens donen suport cada dia i que comparteixen aquest projecte col·lectiu.

Imprimir