La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura impulsa anualment una sèrie de guardons amb què vol distingir aquelles persones i institucions o iniciatives que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l’entitat, com ara la promoció de la lectura i la difusió del valencià.

Enguany aquests premis han reconegut l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir pel treball a favor de la llengua i la lectura, així com la trajectòria poètica de Marc Granell i del CEIP Garganes-Foieta d’Altea.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dissabte 6 de febrer, a les 12 h, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixe dia. Enguany, a causa de la situació sanitària actual, no hi haurà el tradicional sopar literari, però la gala es podrà seguir en directe i en obert a través del canal de YouTube de la Fundació Bromera.

A més, amb motiu de la cinquena edició dels premis, s’ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Marc Granell realitzada pel crític literari Francesc Calafat i dos reportatges: un sobre El Tempir, realitzat per Tudi Torró, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i un altre sobre el Garganes-Foieta, escrit per la docent Paqui Cano.

Agraïment de la Junta Directiva d’El Tempir

El president d’El Tempir, en nom de tota la Junta Directiva de l’entitat i dels socis, agraeix la concessió d’aquest guardó que suposa un reconeixement a tota l’activitat d’El Tempir que realitza a favor de la llengua i del foment de la lectura i, per extensió, dels nostres escriptors al sud. “És tot un honor compartir aquest reconeixement amb el poeta Marc Granell i el CEIP Garganes-Foieta”, hi ha afegit Josep Escribano.

A més, la Junta Directiva rep aquest premi com un incentiu que motiva a continuar en la tasca del foment de la literatura en valencià als centres educatius, principalment, però també a la resta d’àmbits de la societat migjornenca.

Imprimir