Sota l’impuls i la coordinació d’El Tempir i organitzat conjuntament amb la Universitat Miguel Hernández, l’Ajuntament d’Elx i l’Associació de Veïns del Raval naix el I Cicle de cinema a la fresca en valencià, que tindrà lloc els dies 22 i 29 de juliol a la plaça del Raval d’Elx a partir de les 22 h dins els actes de celebració del 750é aniversari de la fundació del barri popular i tradicional elxà del Raval. Des d’El Tempir entenem que es tracta d’una proposta ben atractiva i fresca que impulsa el consum de cinema en valencià. L’entrada és gratuïta.

El cicle s’inicia el 22 de juliol amb el film El mestre de l’aigua, pel·lícula australiana dirigida per l’actor Russel Crowe, en què un granger australià i cercador d’aigua decideix portar els seus tres fills, que han participat en la batalla de Gal·lípoli (dins la I Guerra Mundial), tant si els troba vius com si els troba morts, a casa. S’inicia així tot un llarg periple per terres turques a la recerca dels fills a fi de complir una promesa.

El dia 29 de juliol es podrà veure Un viatge de deu metres, film nord-americà que sap molt bé entretenir combinant la comèdia i la crítica a la situació de la immigració enmig d’un escenari gastronòmic. És una història agradable per a passar una bona estona.

#ElTempir #cinemaenvalencià #cinema

Imprimir