Torna una nova cita amb el cinema en valencià a l’estiu sota l’impuls i la coordinació d’El Tempir. Novament, l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández, l’Associació de Veïns del Raval i El Tempir organitzen conjuntament el II Cicle de cinema a la fresca en valencià, que tindrà lloc els dies 22 i 29 de juliol, tots dos dissabte, a partir de les 22 h, a la plaça del Raval d’Elx. Des de la nostra entitat apostem per una oferta cultural estiuenca ben atractiva i fresca que afavoreix el consum del cinema en valencià i que s’està consolidant a poc a poc. L’entrada és gratuïta i les propostes d’enguany combinen el cinema d’autor i comercial.

El cicle s’inicia el dissabte 22 de juliol amb el film Aprenent a conduir, pel·lícula nord-americana dirigida per Isabel Coixet, en què una escriptora de Manhattan, Wendy (Patricia Clarkson), decideix obtenir el permís de conduir mentre el seu matrimoni s’afona. Per tal de traure’l, assisteix a les classes de Darwan (Ben Kingsley), un refugiat polític hindú de la casta sikh que es guanya la vida com a taxista i instructor en una autoescola. A més, Darwan és un gran amant de les tradicions del seu país. Mentre condueixen per Nova York, tots dos s’allunyaran dels problemes quotidians i forjaran una gran amistat. Aquesta pel·lícula va ser finalista en el Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2014. La crítica n’ha ressaltat la interpretació dels dos protagonistes.

Tot just una setmana després, el dissabte 29 de juliol, es podrà veure Jurassic World (tràiler), quart part de la franquícia Parc Juràssic iniciada el 1993, protagonizada per Chris Pratt i Bryce Dallas Howard entre d’altres, que cronològicament se centra 22 anys després del fracàs del primer parc juràssic a l’illa Nublar. Ara l’illa compta amb un nou parc, el Jurassic World, que exhibeix versions domesticades de dinosaures terrestres, voladors i aquàtics. Amb tot, l’ambició de la companyia propietària de l’atracció, Masrani Global Corporation, no té límits i desitja tenir més visitants. Per això, crea un nou dinosaure de dimensions colossals però molt més intel·ligent que la resta d’espècies del parc. Un dia aquest dinosaure s’escapa de la zona on l’han criat i…

 

 

Imprimir