vICENT aNDRÉSL’Associació Cívica per la Llengua El Tempir d’Elx s’afegeix a la festa que es farà a diverses poblacions al llarg del País Valencià per honorar el més gran poeta en llengua catalana del País Valencià al segle XX: Vicent Andrés Estellés (Burjassot 1924-València 1993).

Divendres, 3 de setembre de 2010, a les nou de la nit, amb la puntualitat del rellotge de la fàbrica de sabates, tindrà lloc un sopar al Restaurant Dàtil d’Or al Parc Municipal d’Elx, a l’Hort de la Mare de Déu, dintre dels horts de palmeres d’Elx declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Durant el sopar es llegiran una selecció de poemes del més gran poeta valencià en llengua catalana del segle XX Vicent Andrés Estellés a càrrec dels assistents. Els qui estigueu interessats a recitar algun poema en veu alta, notifiqueu-nos-ho.

De Burjassot i Godella vénen
Dones plorant i, en arribar a Elx,
No poden més de tristesa i criden
I arrapen, brusques, les parets del temple.
Oh Mare nostra i esperança nostra!
Alfàbregues de Bètera, carrers
agranats i arruixats, mirar qui passa,
Garbés de nards i maredéus d’agost!
Canyars de ciris, confiança nostra,
Socarrats de Paterna, casa d’or,
Anell d’aigua, regina pecatorum
Herba d’olives, per la brisa rams,
Un consueta d’estupors i llànties,
El julivert en el pitxer amb aigua.

Llibre d’Elx -Vicent Andrés Estellés- (1984)

MENÚ DE LA TERRA

  • Pipes i CarassesPa amb oli i tomata torrat a la casolana
  • Tomata de la temporada amb pipes i carasses i molletes
  • Pastís de formatge de cabra d’Elx amb codonyada i mel de flor de taronger
  • Tàrtar de salmó
  • Barrejat de botifarra amb poma reineta i pinyons
  • Delícies d’Elx: (dàtils amb ametla i cansalada)
  • Tronquets farcits de carabasseta de l’olla com li diuen a la Baia (Camp d’Elx)
  • Llom de Daurada a la Sal Vermella
  • Tortada d’ametla d’Elx i gelat de dàti
  • Cafè
  • Cervesa, Refrescs i Aigua
  • Vi Blanc de Canals i Nubiola Sant Sadurní d’Anoia
  • Vi Negre de Canals i Nubiola Sant Sadurní d’Anoia

Preu per persona: €30

Reserves telefòniques: a na Beatriu Martí al mòbil d’El Tempir: 644023493
Reserves per correu electrònic: martidelx@gmail.com
Data límit per a les reservacions: dimecres 1 de setembre a les 14.00h.

El preu del menú del restaurant (€30) és exactament el que ens ha donat el restaurant per la qual cosa El Tempir corre amb l’organització i assumeix les despeses de promoció d’aquest esdeveniment (telèfon, correus, fotocòpies, personal…)

Imprimir