El pròxim dissabte 5 de novembre El Tempir lliurarà els seus IV Premis, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat pel treball diari a favor de la dignificació i prestigi de la llengua i la cultura valencianes. Els guardons es divideixen en tres categories geogràfiques ben concretes: País, Migjorn i Elx.

Enguany, la categoria d’Elx recau en Joaquim Serrano Jaen, doctor en Història per la Universitat de València i que fins fa ben poc exercia com a professor a l’IES Sixto Marco. Des de la Junta Directiva d’El Tempir s’entén que en la seua persona concorren dues facetes que l’han fet mereixedor d’aquest reconeixement: la primera, el desenvolupament de tota una trajectòria científica en el camp de la història local, principalment, a favor de la recuperació i la dignificació de la memòria històrica de la ciutat d’Elx i l’ha convertit en un referent per a futurs investigadors i historiadors amb obres com De Patricis a burgesos (Les transformacions d’una oligarquia terratinent; Elx 1600-1855) i articles a la revista Festa d’ElxLa Rella de l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, del qual, com a soci, també ha impulsat exposicions com Els moriscos al sud valencià; la segona, que el desenvolupament d’aquesta trajectòria sempre s’ha realitzat des de la coherència lingüística exemplar de qui estima profundament la seua llengua i cultura i l’honra a través de la seua activitat professional.

Inscripció i lloc del lliurament

El sopar i lliurament dels premis tindran lloc al restaurant La Taula de l’Hotel Jardín Milenio a les 20.30 h. Els premiats rebran com a guardó una escultura dissenyada i realitzada pel prestigiós artista elxà Antoni Pons.

Durant l’acte, conduït enguany pel filòleg i periodista Alfons Pérez, actuarà el cantautor Andreu Valor. Vicent Soler, conseller d’Hisenda i de Model Econòmic, com a convidat especial, farà de mantenidor d’aquests quarts premis. L’assistència al sopar és oberta a qualsevol persona que hi estiga interessada, la qual s’hi pot inscriure emplenant aquest formulari o telefonant al 644 02 34 93.

#ElTempir #IVPremisElTempir #JoaquimSerrano #AndreuValor #AntoniPons #VicentSoler #sud

Imprimir