Per huité any consecutiu, El Tempir convoca els seus guardons anuals, una cita ineludible al sud per al reconeixement de les persones, les entitats i les empreses (públiques o privades) que reïxen en la dignificació i la promoció social del valencià.

Enguany, la convocatòria dels VIII Premis El Tempir no sols vol ressaltar la trajectòria pública o privada d’aquelles persones o institucions que desenvolupen una trajectòria sòlida i propositiva a favor del valencià, sinó que, a més, vol ser un al·licient moral per als premiats a continuar la senda empresa per les circumstàncies especials i excepcionals que vivim a causa de la pandèmia. Com cada any, El Tempir concedirà els premis en tres àmbits o categories territorials ben diferents: Elx, el migjorn valencià i el País Valencià.

VIII Premi El Tempir en la categoria de Sud a la Muixeranga d’Alacant

Així, el pròxim diumenge 29 de novembre es lliurarà el VIII Premi El Tempir en la categoria de Sud a la Muixeranga d’Alacant. La Junta Directiva d’El Tempir considera que se li atorga aquest reconeixement per diversos motius:

  1. La Muixeranga d’Alacant representa un magnífic exemple de recuperació d’espais per a la valencianitat lingüística i cultural a la capital de l’Alacantí. En conseqüència, cal destacar el gran paper vertebrador i cohesionador que duen a terme, així com l’extensió de complicitats amb altres sectors, com ara l’educatiu, a fi d’estendre l’estima pel moviment muixeranguer i la integració de nous membres.
  2. Un tret identitari de la Muixeranga d’Alacant és el seu compromís ferm amb moviments i causes socials ben diversos, que abracen el feminisme, la diversitat afectivosexual, la lluita contra la violència de gènere, els drets humans, etc. Per tant, les diverses maneres de combinar la cultura popular valenciana amb la implicació en les causes socials i solidàries més significatives fan de la Muixeranga d’Alacant un model associatiu digne de ser emulat arreu.
  3. La Muixeranga d’Alacant s’ha convertit en símbol identitari no sols alacantí sinó també del migjorn valencià per la manera com ha recuperat el nostre patrimoni festiu i cultural. De fet, ha sabut canalitzar de manera molt reeixida els desitjos de totes les persones que volen participar en la nostra cultura popular i integrar-s’hi.
  4. Les trobades muixerangueres en què participen, les activitats culturals que desenvolupen al llarg de l’any i les actuacions que realitzen, sobretot arreu del sud, han provocat que ells siguen exemple palpable que una altra Alacant i un altre sud és possible d’aconseguir i de fer realitat.
  5. Menció especial mereix l’aplec de colles muixerangueres que cada any els d’Alacant han organitzat: primer, sota la denominació de diada, i actualment, de trobada. Cal ressaltar el caràcter pioner d’aquestes trobades muixerangueres a Alacant per la convocatòria de colles d’arreu del país, cosa que han constituït una aportació ben significativa des del migjorn vers la gestació i la creació de l’actual Federació de Coordinadora de Muixerangues, que agrupa vint-i-una colles de tot el País Valencià.

Assistència als VIII Premis El Tempir

En les edicions anteriors, els premis s’han lliurat durant el transcurs d’un sopar. Enguany, a causa de les excepcionals mesures de reunió establides per les autoritats, el lliurament es durà a terme en un acte específic que tindrà una durada aproximada de 45 min. i que tindrà lloc a la capella del Centre Cultural Les Clarisses d’Elx (passeig Eres de Santa Llúcia número 8), el dia 29 de novembre, a les 12 h.

Tenint en compte la capacitat del recinte, l’accés serà permés exclusivament a les persones que s’hi hagen inscrit prèviament. Si estàs interessat a assistir-hi, emplena aquest formulari i et reservarem un lloc. Deixa’ns una via de contacte per a poder confirmar-te la disponibilitat d’espai.

Imprimir