El pròxim 17 de novembre tindrà lloc la VI edició dels Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat per un treball tenaç i digne a favor de la llengua i la cultura valencianes. Tres són les categories geogràfiques dels guardons que es lliuren durant els Premis: País, Migjorn i Elx.

Enguany, el VI Premi El Tempir en la categoria de Migjorn s’ha concedit a la Plataforma El Sud trenca el silenci per haver-se convertit en una entitat referent en l’anàlisi, aprofundiment i aportació de solucions a la problemàtica que l’exempció de valencià genera als territoris castellanoparlants, especialment a la comarca del Baix Segura, zona d’especial incidència en el camp d’actuació d’aquesta Plataforma. Així, l’especial situació de conflicte, que genera l’exempció a la comarca baixsegurina, provocà que un grup de professors majoritàriament de l’àrea de Valencià començaren a reunir-se a l’IES Las Lagunas de Torrevella a l’octubre de 2015 per tal de fer-hi front.

Aquelles primeres reunions serviren com a espai de reflexió per a posar experiències personals en comú, analitzar les realitats de cada centre, així com les metodologies i propostes docents treballades a les aules. Més tard, elaboraren un document marc on analitzaren i proposaren maneres de superar l’exempció, que presentaren davant la Conselleria a tall de full de ruta. Un any més tard, a Oriola, durant el 2017 i posteriorment el 2018, han organitzat unes jornades que tenien l’objectiu de suscitar un fòrum d’espai i de reflexió entre els docents a fi de superar aquesta problemàtica no resolta encara i que entrebanca la cohesió social i territorial del sud. Pel camí la Plataforma El Sud trenca el silenci ha concitat el reconeixement unànime i el suport de molts professors per la tasca coherent i continuada en la millora de les condicions de treball dels ensenyants de valencià i de la dignificació de la nostra llengua al Baix Segura. Hui dia la Plataforma és una entitat que cal que siga tinguda en compte en qualsevol iniciativa de redreçament lingüístic a la comarca més meridional del País Valencià per l’experiència acumulada i el bon treball realitzat.

Inscripció i lloc del lliurament

El sopar i lliurament dels VI Premis El Tempir tindran lloc al restaurant La Magrana d’Elx a partir de les 20.30 h. El preu és de 34 euros (30 euros per als socis d’El Tempir). Les persones que estiguen interessades a assistir-hi s’hi han d’inscriure eaquest formulari. Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert en aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada haja realitzat la transferència. En el concepte de la transferència ha de constar el nom o els noms de les persones que hi assisteixen. Havent rebut el correu, s’enviarà un correu de conformitat als inscrits.

Imprimir