El pròxim 17 de novembre tindrà lloc la VI edició dels Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat per un treball tenaç i digne a favor de la llengua i la cultura valencianes. Tres són les categories geogràfiques dels guardons que es lliuren durant els Premis: País, Migjorn i Elx.

Enguany, el VI Premi El Tempir en la categoria de País s’ha concedit a Camacuc, revista íntegrament escrita en valencià i feta per autors valencians, que sempre ha mostrat una gran preocupació per l’aprenentatge de la nostra llengua entre els més menuts. Per això, aquesta revista s’ha convertit en una eina pedagògica cabdal per al foment de la lectura en valencià i ha contribuït a crear generacions alfabetitzades en la llengua pròpia del país.

Camacuc és sens dubte un projecte de país, un projecte que ha resistit en els pitjors moments l’embat de la crisi econòmica per escassesa de subscriptors i també per la manca de suport administratiu però que ha crescut sàviament racionalitzant despeses sense que es vera malmesa la qualitat de les històries que publica, fonamentalment en format de còmic, adreçat als infants entre 6 i 12 anys amb un to divertit i didàctic. A hores d’ara, la distribució de Camacuc es fa a tot l’àmbit del domini lingüístic i està present tant a les biblioteques com a escoles, centres públics i a les cases de totes les persones subscriptores.

Amb tot, la Junta Directiva d’El Tempir vol reconéixer amb la concessió d’aquest guardó la tasca pionera d’aquells 19 socis que aportaren capital per constituir l’empresa Camacuc, SA i sobretot valorar la gran tasca realitzada per Joan Escrivà pare i Joan Escrivà fill que han comandat aquest projecte els últims lustres perquè no naufragara. Sovint els projectes de país van lligats als noms de persones que han tingut clar els objectius a aconseguir a favor de la dignificació de la llengua i de la cultura del País Valencià. S’ha de ressaltar també que Camacuc ha estat escola de tota una plèiade d’ il·lustradors i escriptors valencians que volien fer-se conéixer i que han acabat per ser reconeguts dins el món del còmic, de la il·lustració, de la narració i dels audiovisuals. Així, podem esmentar-hi Toni Cabo, M. José Arana, Vicent Dolç, Burguitos, Jesús Huguet o Pau Valls, entre d’altres. També han passat per la revista autors importants com Josep Sanchis i Josep Palop. A hores d’ara Camacuc enfronta el futur amb optimisme i amb ganes de continuar prestant servei al país mitjançant la formació de futures generacions alfabetitzades en valencià i ser base de futurs lectors.

Inscripció i lloc del lliurament

El sopar i lliurament dels VI Premis El Tempir tindran lloc al restaurant La Magrana d’Elx a partir de les 20.30 h. El preu és de 34 euros (30 euros per als socis d’El Tempir). Les persones que estiguen interessades a assistir-hi s’hi han d’inscriure eaquest formulari. Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert en aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada haja realitzat la transferència. En el concepte de la transferència ha de constar el nom o els noms de les persones que hi assisteixen. Havent rebut el correu, s’enviarà un correu de conformitat als inscrits.

Imprimir