El pròxim 17 de novembre tindrà lloc l’acte de lliurament dels VI Premis El Tempir, uns Premis que es van consolidant a poc a poc com un referent de sud i de país en el reconeixement d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que s’han distingit pel treball diari a favor de la dignificació de la nostra llengua i cultura. Com cada any, aquests guardons tracten de ressaltar la tasca inclusiva i propositiva d’aquells que treballen quotidianament per la cohesió territorial i lingüística en tres àmbits diferents: Elx, el migjorn valencià i el País Valencià. Així, els premiats es converteixen en autèntics referents a seguir per a totes les persones i sectors socials que creuen en un altre model possible de país des d’un punt de vista econòmic, social, mediambiental, lingüístic i cultural. 

No obstant això, si tradicionalment s’han lliurat tres premis, enguany es lliurarà un 4t guardó amb motiu del 25é aniversari d’El Tempir. Aquest guardó d’honor el rebrà Joan-Carles Martí i Casanova, en reconeixement a la seua fructífera tasca cívica a favor del valencià no sols a Elx sinó a la resta del país en multitud d’iniciatives, entre les quals cal destacar ser el primer president de la nostra entitat de l’any 1993, moment de creació d’El Tempir, fins al 2007.

Una escultura dissenyada i realitzada pel prestigiós artista elxà Antoni Pons avalarà el reconeixement de les persones i de les entitats guardonades en els VI Premis El Tempir. Cal recordar que cadascuna de les escultures reflecteixen el curs sinuós dels dos rius més importants al migjorn valencià: el Vinalopó i el Segura. A més, també simula un dels gallons de l’aparell de la “Mangrana” dins la Festa o Misteri d’Elx, Patrimoni de la Humanitat i element simbòlic de la valencianitat comuna.

Enguany la periodista Reis Juan, una enamorada de la comunicació i divulgadora de la ciència i la cultura del País Valencià (com ho demostra cada dilluns al capdavant de Samarucdigital d’À Punt Ràdio), conduirà l’acte en una nit ben especial. El grup de música Tres fan ball acompanyarà cadascun dels llliuraments dels guardons i actuarà després en una gran festa final de celebració dels 25 anys de treball d’El Tempir a favor del valencià. La presentadora del programa de ràdio Territori Sonor d’À Punt, la també periodista alcoiana Amàlia Garrigós, farà de mantenidora en aquesta sisena edició dels premis. Les persones assistents a l’acte de lliurament dels guardons podran analitzar, opinar i intercanviar opinions amb Amàlia Garrigós sobre l’estat actual de la música en valencià.

El sopar tindrà lloc al restaurant La Magrana d’Elx. El preu és de 34 euros (30 euros per als socis d’El Tempir). Les persones que estiguen interessades a assistir-hi s’hi han d’inscriure eaquest formulari. Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert en aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada haja realitzat la transferència. En el concepte de la transferència ha de constar el nom o els noms de les persones que hi assisteixen. Havent rebut el correu, s’enviarà un correu de conformitat als inscrits.

Imprimir