Ens cal un relat de futur i d’esperança a favor del valencià al sud, un relat en què es combine el respecte a la particularitat lingüística individual (fins i tot comarcal) amb la viabilitat de fer del valencià llengua patrimonial i de cohesió social de tots els qui vivim al migjorn del país. Es tracta de construir un nou relat, un nou paradigma, que ens legitime com a valencians i on el valencià siga capaç de vehicular tota una sèrie de valors i referents conductuals iguals per a tots. En definitiva, la idea és ben clara: combinar l’heterogeneïtat social actual del sud (amb tots els seus particularismes) amb la valencianitat com a denominador comú (i destinació) per a tots. No importa tant la procedència o l’origen de cadascú de nosaltres com el projecte a construir entre tots plegats, un projecte de millora de la qualitat de vida i del nostre benestar alhora que s’ha de garantir l’equitat lingüística, condició indispensable per a aprofundir en la qualitat democràtica de les nostres institucions i en una major participació social en aquestes.

Per tot això, des d’El Tempir convoquem totes les persones (tant si són de fora d’Elx com de la mateixa ciutat) a participar en una encesa d’espelmes que reivindicarà la necessitat de replantar i revitalitzar el valencià al sud. L’acte tindrà lloc al pàrquing de l’edifici la Gàlia de la UMH el pròxim 6 de maig a partir de les 19.30 h. L’encesa tindrà una doble vessant, la reivindicativa amb la lectura d’un manifest a favor del valencià al sud i la lúdica amb música, muixerangues i exhibició del ball de bastons. Hi comptarem, per tant, amb la Colla Corball de cultura popular de l’Alacantí, la Colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot d’Elx i la Colla El Cocó de dolçaines i tabals d’Alacant, i amb el suport de la UMH d’Elx.

Apadrina espelmes!

Durant l’acte d’encesa d’espelmes se’n podran apadrinar, és a dir, que la persona que ho fa podrà encendre-les (les que promoga econòmicament) acompanyat d’un membre de l’organització i el seu nom apareixerà en el vídeo de l’acte.

Comptem amb tots vosaltres perquè siga un gran dia de convivència, de desig ferm i irrenunciable a favor d’un sud valencià i en valencià, i cloenda del Curs sobre Llengua i Identitat al Sud centrat en la cultura popular valenciana, que s’ha estat impartint al llarg de la primera setmana de maig a Elx, Oriola i Castalla, promogut i coodinat des d’El Tempir. Com més persones hi siguem, més fort bategarà el desig comú. Us hi esperem!

Imprimir