El pròxim 11 de novembre tindrà lloc la V edició dels Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat per un treball tenaç i digne a favor de la llengua i la cultura valencianes. Tres són les categories geogràfiques dels guardons que es lliuren durant els Premis: País, Migjorn i Elx.

Enguany, la categoria de País del V Premi El Tempir 2017 recau, per decisió unànime de la Junta Directiva de l’entitat, en Maestrat Viu. Col·lectiu en defensa de la llengua i la cultura. Entre els diversos motius pels quals El Tempir ha decidit atorgar-hi aquest guardó cal destacar el treball perseverant d’aquesta entitat al llarg del seus sis anys d’existència a favor del reconeixement de la comarca històrica del Maestrat, un reconeixement que implica forçosament que les institucions públiques desenvolupen polítiques que preserven la unitat lingüística i cultural d’aquest territori així com també la seua sostenibilitat econòmica, mediambiental i demogràfica. A més, s’ha de ressaltar el gran ventall d’activitats que Maestrat Viu du a terme a favor de la preservació del sentiment de pertinença a aquesta comarca, que encara perviu, i el paper clau d’agent intermediari que té i ha de tenir en el futur entre les administracions d’una i altra banda del riu Sénia de manera que Maestrat Viu esdevé un interlocultor imprescindible en aquestes terres de cruïlla.

Inscripció i lloc de lliurament

El sopar dels V Premis El tempir tindrà lloc al restaurant del Parc municipal d’Elx a partir de les 20.30 h. Les persones que hi estiguen interessades a assistir s’han d’inscriure eaquest formulari o bé poden fer-ho per telèfon al 644 02 34 93 (cal demanar per Beatriu Martí, assessora tècnica d’El Tempir). Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert a aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada l’haja realitzada. Rebrà un correu de conformitat.

Imprimir