Malgrat la situació de pandèmia, la Universitat Miguel Hernández d’Elx continua apostant pel cinema en valencià com una manera més d’entreteniment en la nostra llengua i demostra que la cultura és segura. Per això, la UMH d’Elx organitza novament un nou cicle de cinema en valencià a la sala Òdeon amb la col•laboració d’El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ACPV-Casal d’Elx, el Cineclub Luis Buñuel, les universitats públiques valencianes i el cinema Òdeon d’Elx. L’entrada és lliure però limitada a la capacitat de la sala del cinema. Tot seguit, us informem de la programació preparada per als dies 19 de novembre i 17 de desembre. Les sessions són a les 17 i a les 20.30 h.

Calendari de sessions

19 de novembre Els dies que vindran (tràiler)
17 de desembre La innocència

Fitxa tècnica del primer film: Els dies que vindran (19 de novembre)

Director: Carlos Marqués-Marcet

Intèrprets: David Verdaguer, María Rodríguez, Albert Prat i Sergi Torrecilla

Durada: 94 minuts

Any: juny de 2019

Gènere: drama

Sinopsi d’Els dies que vindran

Premi Gaudí al millor film, és el relat minuciós de l’embaràs de Vir (María Rodríguez) i Lluís (David Verdaguer) que al llarg de nou mesos han d’aprendre a ser tres persones quan ni tan sols havien tingut temps d’aprendre a ser-ne dos. Durant aquests mesos, la vida d’aquesta parella barcelonina farà un gir enorme: viuran la por i l’alegria de cada moment, les expectatives i les realitats de cada instant, però també la manera en què aquest esdeveniment afecta la relació de parella i la manera en què s’enfronten a la vida que tenen davant seu.

Sense tòpics ni sentimentalismes, l’embaràs real de la parella d’actors es fa servir per a explorar la dificultat de compartir amb l’altre l’experiència profundament transformadora d’aquest procés.

Imprimir