Arriba la nit màgica de Reis. Els dies previs a aquesta festa, familiars i amics decideixen comprar els regals amb què obsequiaran les persones més estimades. Per això, El Tempir us recorda que per Reis regaleu cultura en valencià: cinema, música, llibres, teatre, revistes, subscripcions, còmics, joguets, videojocs… Ho agrairan el comerciant de barri, el nostre teixit productiu i els autors o creadors del regal. Tots junts podem enfortir una mica més la nostra cultura.

A més, us donem una sèrie de consells per a gaudir de la nit de Reis i fer un consum responsable i una elecció adequada de regals per a infants:

 1. Trieu jocs o joguets que siguen divertits i alhora estimulants per als menuts.
 2. Tingueu en compte l’edat i la maduresa de l’infant quan els compreu.
 3. Intenteu comprar sempre jocs i joguets que siguen respectuosos amb el medi ambient, segurs amb la salut, resistents i de qualitat.
 4. Regaleu joguets amb moderació perquè els xiquets aprenguen a gaudir-ne, valorar-los i estimar-los. Ajudeu-los a tenir-ne cura.
 5. Eviteu comprar joguets que siguen bel·licistes o sexistes. Podeu optar per jocs cooperatius.
 6. Regaleu llibres. Els xiquets han d’aprendre a llegir i a gaudir de la lectura al costat dels pares.
 7. Tingueu present que un animal de companyia no és un joguet. Regalar-ne un comporta una gran responsabilitat per a qui el rep i una tasca de conscienciació prèvia per part de qui el regala.
 8. Comproveu que apareix el segell de la CE en el joc o en el joguet com a garantia d’haver superat els controls de qualitat. Llegiu-ne etiquetes i instruccions d’ús.
 9. Assegureu-vos que l’embolcall del regal es puga reciclar.
 10. Ensenyeu-los a veure la publicitat i a ser crítics quan hagen de triar el joguet o regal.
 11. Recordeu que compartir temps de joc (o de joguet) i de lectura amb els infants reforça els vincles afectius i educatius entre pares i fills.
 12. Regaleu sempre que pugueu jocs, joguets, llibres, còmics, música, videojocs… en valencià.
Imprimir