El Tempir i Publicacions de la Universitat de València organitzen la presentació del llibre Els parlars valencians amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx el pròxim 23 de gener. L’acte, que tindrà lloc al Centre Cultural Les Clarisses d’Elx a partir de les 19.30 h, comptarà amb la presència del dos autors d’aquest magnífic estudi filològic, Vicent Beltran Calvo i Carles Segura-Llopes, acompanyats per la professora de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i representant d’El Tempir, Sandra Montserrat Buendia.

Sinopsi

Els parlars valencians descriu la riquesa lingüística que presenta la llengua catalana al País Valencià a partir d’estudis i d’un meritori treball de camp amb enquestes dialectològiques a informants de més de 250 localitats de tota la geografia valenciana. Els treballs que han donat lloc a aquest llibre han estat mereixedors del Premi IEC de Lexicografia i Onomàstica Joan Coromines 2017.

L’obra s’organitza en quatre parts: la primera mostra una visió general de les característiques dels parlars descrits, mentre que en el segon apartat es classifica i descriu cadascuna de les varietats estudiades. La tercera està ordenada segons l’estructura tradicional de les monografies dialectals, que inclou la fonètica, la morfosintaxi i el lèxic. Tanca el llibre l’Atles lingüístic dels parlars valencians, amb 56 mapes a tot color on queden representades geogràficament les variacions lingüístiques.

Gran acollida entre el públic

Aquest llibre, pensat per als estudiosos i curiosos de la nostra llengua, apte per a tots els públics, s’ha elaborat perquè tothom puga trobar-hi informació sobre el seu parlar sense necessitat de tenir uns grans coneixements teòrics de dialectologia. De fet, l’acollida del llibre entre el públic ha estat tan extraordinària que s’ha convertit en el llibre més venut en la darrera Plaça del Llibre de València. És un best-seller que no pot faltar a les prestatgeries de totes aquelles persones que s’estimen el valencià de cor i en fan un ús habitual. Esteu convidats a un acte molt amé, que farà la delícia de totes les persones assistents.

Imprimir