Comencem l’any amb un nova proposta cultural excel·lent en la nostra llengua. La Universitat Miguel Hernández d’Elx organitza novament un nou cicle de cinema en valencià a la sala Òdeon amb la col•laboració d’El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ACPV-Casal Elx, el Cineclub Luis Buñuel, les universitats públiques valencianes i el cinema Òdeon d’Elx. L’entrada és lliure però limitada a l’aforament de la sala del cinema. Tot seguit, us informem de la programació preparada per als dies 1 de febrer, 1 de març, 26 d’abril i i 17 de maig a les 19.30 i 22.00 h.

Calendari de sessions

1 de febrer    Estiu de 1993

1 de març      Júlia ist

26 d’abril      La pell freda

17 de maig   Brava

Fitxa tècnica de la primera pel·lícula: Estiu 1993 (1 de febrer)

Director: Carla Simón

Intèrprets: Laia Artigas, Paula Robles, David Verdaguer, Bruna Cusí, Fermí Reixach, Isabel Rocatti, Quim Pla i Montse Sanz

Any: 2017

Durada: 100 minuts

Sinopsi: Frida, una nena de sis anys, abandona Barcelona i se’n va a viure al camp amb el seu oncle Esteve, la seua tia Marga i la cosineta petita de 3 anys Anna, de manera que afronta així el primer estiu de la seua vida amb una nova família adoptiva després de la mort de la mare. Lluny del seu entorn conegut, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la nova vida, cosa que no li serà gens fàcil. Durant aquest estiu, l’estiu del 93, Frida aprendrà a acceptar la seua pena, i els seus pares adoptius aprendran a estimar-la com la seua pròpia filla.

Estiu 1993 (tràiler) és el primer film de Carla Simón Pipó que, d’acord amb la crítica, narra una història amb una honestedat bestial, plena de vida i de veritat, basada en la història familiar de la directora. La qualitat d’aquesta pel·lícula ha fet que siga molt guardonada i elegida per a representar l’Estat en el lliurament dels premis de cinema dels Oscar 2018. De fet, és la segona pel·lícula rodada en llengua catalana, després de Pa Negre, que és triada per a la la gala cinematogràfica que té lloc a Los Angeles (Califòrnia).

Imprimir