Els Premis El Tempir s’han convertit en la gala dels premis del sud després de set anys de convocatòria. Pretenen ressaltar les trajectòries públiques i privades d’aquelles persones o institucions que han optat per desenvolupar una tasca inclusiva i propositiva a fi de cohesionar lingüísticament i territorialment el nostre país en tres àmbits geogràfics ben diferents: Elx, el migjorn valencià i el País Valencià. Així, la nit del lliurament dels premis converteixen els guardonats en autèntics referents a seguir per a totes les persones i sectors socials que creuen en un altre model possible de país des d’un punt de vista econòmic, social, mediambiental, lingüístic i cultural. 

Així, el pròxim dissabte 9 de novembre es lliurarà el VII Premi El Tempir en la categoria de País a la pedagoga, mestra i inspectora d’educació, Tudi Torró i Ferrero. La Junta Directiva d’El Tempir considera que se li atorga aquest reconeixement pels motius següents:

  1. La seua dilatada carrera professional com a mestra, assessora didàctica per a l’ensenyament del valencià, inspectora d’educació i, finalment, directora territorial d’Educació i Cultura a l’àrea administrativa provincial d’Alacant han convertit Tudi Torró en un referent fonamental i essencial en l’estudi, anàlisi i defensa de l’ensenyament públic, inclusiu, laic, de qualitat i en valencià.
  2. Perquè va impulsar la immersió lingüística a les escoletes infantils municipals elxanes i la Festa de la Primavera, precedent de les conegudes actualment com a “trobades”, fins a convertir Elx en un referent de país en la dignificació i la recuperació del valencià en l’ensenyament. En altres paraules, el sud exportava una manera d’ensenyar i de fer en la nostra llengua al conjunt de les terres valencianes.
  3. Per la seua gran tasca a favor de l’educació pública valenciana al capdavant d’ADIDE-PV com a presidenta, però també com a membre del Consell Escolar Valencià i de la Junta Directiva de la Unitat d’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant. En l’exercici d’aquests càrrecs i així com en la publicació de tribunes i articles en diversos mitjans de comunicació ha denunciat de manera valenta tots els problemes educatius existents, sobretot en èpoques viscudes tan durament com el desmantellament de l’ensenyament públic realitzat pels poders públics abans i durant la crisi econòmica.

Per tot això, la seua insubordinabilitat i coherència amb les seues idees dins i fora de la trinxera civil han fet de Tudi Torró un exemple cívic a seguir per les generacions actuals i futures en la consolidació d’un model educatiu plurilingüe en què el valencià siga llengua vertebradora i de cohesió social. Així mateix, la Junta Directiva desitja que aquest guardó servisca també per a agrair-li tot l’esforç i temps dedicat a construir i consolidar el projecte que hui dia és El Tempir.

Inscripció i lloc de lliurament

Enguany, Gala Navarro, periodista del nou canal de televisió À Punt, serà la persona encarregada de conduir la gala dels VII Premis El Tempir. Els Jazzmatiks és el grup que, amb un directe potent i unes versions jazzístiques que posen la pell de gallina, embolcallarà cada lliurament dels tres guardons amb una veu enlluernadora i amb uns instruments melòdics tocats genialment pels músics que en són part.

El sopar tindrà lloc al restaurant el Nugolat d’Elx. El preu és de 33 euros (30 euros per als socis d’El Tempir). Les persones que estiguen interessades a assistir-hi s’hi han d’inscriure eaquest formulari. Tot seguit, han de fer un ingrés pel preu del cobert en aquest núm. de compte ES67 1491 0001 2120 7756 9925 i enviar resguard de la transferència o captura de pantalla a infoeltempir@gmail.com una vegada haja realitzat la transferència. En el concepte de la transferència ha de constar el nom o els noms de les persones que hi assisteixen. Havent rebut el correu, s’enviarà un correu de conformitat als inscrits.

Imprimir