Per desé any consecutiu, la celebració del 9 d’Octubre convoca totes les entitats que conformen la Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià a Elx -formada per El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ACPV-Casal Elx, l’STEPV, Xiquets d’Elx i Joves d’Elx-, a una ofrena cívica unitària al rei Jaume I per tal d’enllaçar la valencianitat del nostre passat històric amb la que construïm dia a dia amb projecció de futur. La Plataforma és conscient que aquest acte té lloc en uns moments complicats per la situació de pandèmia que vivim. Amb tot, l’Ofrena ha de servir per a homenatjar aquells sectors de la societat valenciana que treballen de valent pel benestar de tots davant el problema de COVID-19 que fa mesos que patim.

Així mateix, l’acte també és un pas més en el desig de reclamar la necessitat de continuar avançant en la vertebració territorial del sud i de la seua cohesió social interna entre totes aquelles persones que, independentment de la seua procedència o llengua materna, o creença religiosa… tinguen la voluntat de ser i sentir-se valencians. Aquesta vertebració no sols és interna sinó també externa, és a dir, d’estructurar i articular el sud amb la resta del País Valencià. I sobretot cal continuar avançant en l’autogovern, en la igualtat lingüística i en la garantia de drets individuals i col·lectius en els camps de l’habitatge, del benestar social, de la sanitat, de la sostenibilitat econòmica. No oblidem tampoc la millora del finançament autonòmic. Volem les claus de la caixa.

Per tot això, us convidem a assistir a la X Ofrena cívica que es farà a l’hort del Carme al rei Jaume I el pròxim dimecres 9 d’octubre, a les 12.15 h. Ens acompanyaran membres de la Colla de dolçainers i tabaleters El Cascabot d’Elx. Desitgem que hi haja tanta gent com hi puga anar i, a més, que ens acompanyeu amb la samarreta “#esElx”, “#AElxenvalencià”, “M’agrada el valencià”, “Jo parle valencià. Quin és el teu superpoder” i “Al sud, en valencià!”.

Imprimir